Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Одобрен проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики


През новата учебна година ОУ „Д-р Иван Селимински“ стартира изпълнението на проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики. Проектът, договор 2018-1-TR01-KA229-058020_3,  е финансиран от  Център за развитие на човешките ресурси на обща стойност 17 627  евро и е  съфинансиран от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз със срок на изпълнение 22 месеца.

Горди сме, че  работата ни по проекта ще даде възможност на ученици и колеги да осъществят мобилности в Европа и да посетят училища в Унгария и Турция, да се запознаят с културата и традициите на нашите партньори, както и да представят с достойнство България и своето училище.
Проектът е с надслов  MAD FOR MUSIC, ART, DRAMA и е фокусиран върху таланта и креативността на децата в областта на музиката, изкуството, театъра.

 

MAD 4 MAD
MAD FOR MUSIC, ART, DRAMA

Конкурс за създаване на лого на Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“
В проекта участват ОУ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, България; училище от гр. Измир, Турция  и училище от гр. Мезьокьовежд, Унгария.


Начало на конкурса : 1.10.2018
Краен срок: 12.10.2018
Обявяване на резултатите, награждаване: 15.10.2018

 
 

 

От 1 до 12 октомври 2018 се проведе конкурс за създаване на ЛОГО по проект на тема „Луди за музика, изкуство, театър“, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на ЕС, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики. “Mad for Music, Art, Drama”
Договор N: 2018-1-TR01-KA229-058020_3
Участваха 38 ученика от 3., 4., 5., 6. и 7. клас. Включиха се родители и учители. Всички участници ни плениха с творческите си идеи и въображение, за което сърдечно им благодарим.
Журито отличи с награди логото на четирима ученика: Виктор Вълков – 7. А,  Калоян Кинчев – 3. А, Диан Коев - 7. А и Йоан Алекиев – 3. А.
Творбите на  Виктор Вълков и Калоян Кинчев ще бъдат представени на първата среща в гр. Измир, Турция. Заедно с излъчените победители от конкурса за лого в партньорските ни училища от Измир и Мезокьовешд, ще бъде изработено общо лого на проекта. Рисунките на всички участници, подредени в изложба, оживиха училищните коридори.
Предстоят още творчески инициативи по проекта.