Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Предстоящо посещение на учители и ученици от Унгария и Турция в Сливен по програма Еразъм+КА229

 

От 25 февруари до 1 март, включително, 14 ученици и учители от гр. Мезокьовежд, Унгария и Измир, Турция ще гостуват на своите партньори от ОУ „Д-р Иван Селимински“, гр. Сливен по проект „Луди за музика, изкуство, театър“ на европейска програма Еразъм+ КА229.
В едноседмичната програма са предвидени разнообразни инициативи, в които учители и ученици от  ОУ „Д-р Иван Селимински“ ще представят на своите гости български традиции, ще посетят текстилния музей, къща „Миркович“, Узуновата къща, Галерия „Сирак Скитник“, Художествената гимназия в града, конна база „Макс“ в Нова Загора и др. Предвидени са занятия по творческо писане, изработване на мартеници, открити уроци, както и часове  по народни танци. На 1 март от 18.00 ще се проведе празничен концерт в зала“Сливен“. Предвидена е среща с кмета на град Сливен Г-н Стефан Радев, която ще се състои на 27 февруари от 11:00 ч.

Учители, ученици и родители очакват предстоящата среща с ентусиазъм и вълнение, готови да представят България, Сливен и училището с гордостта и достойнството на истински българи!!!