Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Приключи третата среща на партньорите по проект „Луди за музика, изкуство, театър“

 
 

Приключи третата среща на партньорите по проект „Луди за музика, изкуство, театър“ на европейска програма Еразъм+ КА229, Erasmus+ MAD4MAD – KA229 2018-1-TR01-KA229-058020_3

 

От 13 до 17 май 2019 година се проведе третата партньорска среща на участниците в проекта ‚Луди за музика, изкуство, театър“ към европейска програма Еразъм+ КА229.
Срещата се проведе в град Мезьокьовежд, Унгария. ОУ “Д-р Иван Селимински“ - гр. Сливен,  бе представено от Никалас Георгиев, Елена Тотън и Стефан Къчев от 5. А клас и Паола Енчева от 5.Б клас. Техни ръководители бяха г-жа Ваня Пенчева, г-жа Петя Дунчева и г-жа Емилия Йорданова.
В рамките на предвидената от организаторите програма бяха проведени творчески семинари, сесии по рисуване, пластика, ръкоделие, сладкарство, посещение на часове по изобразително изкуство, английски език, спорт и фолклорни танци.
Запознахме се с богатите традиции на населението в Мезьокьовежд, с техния бит и традиции, с усета им към красивото и изящното.  Пленени останахме от творбите на унгарския художник Ищван Токач, подредени в художествената галерия в града, от атмосферата на уличките и площадите в историческия град Егер, от величието на сградите на Парламента, крепостта Буда, Бастиона на рибарите, Площада на героите и уникалните по своята архитектура  мостове на река Дунав в Будапеща.
Мезьокьовежд! Толкова трудно запомнихме и произнасяхме името ти! А сега знаем, че там някъде на север има едно  градче, спокойно и притихнало, окъпано от пролетния дъждец, в което почувствахме топлите сърца на гостоприемните ни домакини.
Завърнахме се  удовлетворени от видяното, преживяното и  споделеното по време на срещата, заредени с ентусиазъм, окрилени от нови идеи.

Прикачени документи

Междинен отчет на проекта