Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Да оставиш следа

XI международен математически турнир „Математика без граници“ е вече история, а в тази история учениците на ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен оставиха следа. Финалът се проведе в периода 28.06. – 02.07.2024 г. в град Несебър.

Петима ученици от нашето училище взеха участие в индивидуалната надпревара на финалния кръг, а още двама и в отборната. За да стигнат до него, те преминаха през два дистанционни кръга – есенен и зимен, на които спечелиха златни медали. Надпреварата в полуфинала, който се проведе през м. април в гр. Стара Загора бе оспорвана. В него нашите деца премериха сили с около 1500 от най-добрите ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас и други, като само 350 спечелиха квоти за финала в град Несебър. Индивидуални финалисти от ОУ „Д-р Иван Селимински“ бяха:

  1. Дара Владимирова Чернинкова, 2.а клас
  2. Димитър Николаев Димитров, 3.б клас
  3. Боян Величков Йовчев, 3.в клас
  4. Даная Красенова Койчева, 3.в клас
  5. Денислав Станимиров Танев, 3.в клас
  6. Никол Иво Димитрова, 4.б клас
  7. Иван Добромиров Иванов, 5.б клас

Освен това в град Несебър се провежда и отборен финал, където Димитър Димитров от 3.б клас, златен медалист от предходния Х турнир, взе участие в отбор с деца от други две училища в града, но за съжаление в класирането по време останаха извън медалите.

Резултатът на Денислав Танев от 3.в клас бе сред най-добрите 10 на полуфинала и той спечели единствения допълнителен отбор във възрастова група 1. ÷ 7. клас за гр. Сливен. В него, освен Дени, участие взеха и неговите съученици Даная Койчева и Боян Йовчев.

Така седем наши ученици представиха училището и града ни във финалния кръг в гр. Несебър.

В оспорваната индивидуална надпревара медали спечелиха: Боян Йовчев и Денислав Танев от 3.в клас – бронзови медали и Никол Димитрова – сребърен медал. Тази година времето за провеждане на състезанието бе ключово. Малко не достигна на Дара Чернинкова и Иван Иванов да бъдат сред медалистите, но ние вярваме в тях и знаем, че ги чакат още възможности за изява.

Във финалния кръг на отборното състезание, отборът на 3.в клас в състав: Денислав Танев, Даная Койчева и Боян Йовчев, се представи отлично и безапелационно спечели златни медали в надпреварата. За 22 минути те решиха 5 нелеки задачи, с които си извоюваха високото отличие. Така отборът им печели и квота за следващия ХII финал догодина.

Общо 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала донесоха децата на училището и града ни.

Знаем, че децата ни могат! Знаем, че нашата роля е не само да им даваме знания, а да ги подкрепяме, мотивираме и вдъхновяваме! Знаем, че ги чакат още много, много успехи, защото трудът винаги се възнаграждава. А децата ни са точно такива – умни, талантливи, и трудолюбиви.

Поздравления, деца!

Благодарим Ви, родители, че ни се доверявате, подкрепяте ни и вярвате в нас!

А подготовката за следващия финал започва още през септември.

Сега е време за ваканция! Весело лято на всички!