Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Първа изява на младите актьори от Театър "Селимински"

На 21.06.2023 г., от 18:00 часа,  във Военен клуб Сливен (зала ДНА) се проведе представителна изява на театрална трупа към ОУ "Д-р Иван Селимински", която се осъществи под шапката на НП "Заедно в изкуствата и спорта", Модул "Изкуства". Ръководители на групата са Йоана Динева и Диана Петрова. Сценография и постановка - Вяра Начева.

 

„Лицата на любовта“ - една постановка по творби на Елин Пелин, разкриваща необятната магия на словото, въплъщаващо комбинация от емблематичните елементи на българската култура – надиграване, динамика, енергия и музика.

 

 „На хубавият изглед, що има и от четирите страни селото ни, не пречи даже и големият недовършен и изоставен скелет на Лазаровата ветрена мелница. От десет години насам тя стърчи на голото баирче над селото като някое зъбато чудовище, станало от народното поверие убежище на тъмни духове, които унило клатят дрипавите му криле, разперени на дяволски кръст. Тоя пущинак с обраснали в бурен до пояса основи, свърталище на боязливи лалугери, зелени гущери и отровни пепелянки, тоя избелял от дъждове и пек скелет, с незалепени и озъбени стени, през които пищят ветрища и хали, макар запустял и изоставен, е единствената ветрена мелница от равно шопско дори до безкрайно филибешко поле. Това е и единствен сломен за сухата година, оставен от сръчната и майсторска ръка на Лазар Дъбака ...”