Основно училище "Д-р Иван Селимински" - град Сливен
Основно меню

Spelling Bee 2023 - училищен кръг

На 28.02.2023 година  се проведе училищният кръг на  Spelling Bee 2023, част от Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Шампионът, Виктор Друмев от 5.г клас, спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата cautious. Почетното второ място зае Калоян Вълчев от 6.в клас. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 25 март 2023 г. Най-добрите  ще се включат в националния финал на 22 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото им изписване  допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на езика и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима.  

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.